VANLIGA FRÅGOR

Här finns svar på de frågor som oftast ställs till oss. Har du fortsatt funderingar? Tveka inte på att kontakta oss!

FÖRETAG

Alla ingredienser i våra dofter har genomgått noggranna tester och är certifierade av IFRA, REACH och OSHA.

Cirka sex procent av Sveriges vuxna befolkning är doftöverkänsliga och kan när de utsätts för dofter få besvär som irriterade ögon, snuva, hosta, andningssvårigheter, huvudvärk och trötthet. Det är dock inte doften i sig som utlöser besvären utan det anses vara särskilt känsliga receptorer i luftvägarnas slemhinna som reagerar. Därmed kan även doftfria ämnen som testsubstansen capsaicin ge besvär. Läs mer om doftöverkänslighet på astmaoallergiforbundet.se Doftöverkänslighet är inte det samma som parfymallergi som är en kontaktallergi dvs en allergi där symptom uppstår när doftämnen får kontakt med huden. Våra dofter används inte mot huden.

Våra system kommer från amerikanska ScentAir som har kontor både i North Carolina och i Toulouse.

Bland våra 1600 dofter finns dofter som är odörneutraliserande, vilket innebär att de är extra effektiva för att ta bort/neutralisera dålig lukt. Vi har hjälpt många företag med luktborttagning. Hör av er till oss om ni vill ha hjälp med detta. Vi hjälper er att hitta rätt doft. Alla Uniscents dofter är kvalitetssäkrade.

På Uniscent har vi gedigen erfarenhet av doftdesign. Vilken teknik som lämpar sig beror på ändamålet. Det vanligaste är att punktmarkera delar av en byggnad eller en lokal. Det behöver inte dofta överallt.

ScentAir har 1600 kvalitetssäkrade dofter och är certifierade av IFRA (International Fragrance Association), REACH samt OSHA (Occupational Safety and Health Administration). Dessa instanser granskar och godkänner alla dofter innan de ges ut. Genom att noggrant följa de kriterier som de presenterar i sin uppförandekod vid tillverkning och hantering av doftmaterial visar vi vårt engagemang för att tillhandahålla produkter som är säkra för konsumenten och miljön.

Det kan ni! Vi kan ta fram en egen doft till er utefter era referenser. Att skapa en signaturdoft tar ca 4-6 månader beroende på hur utförlig beskrivning vi fått.

Gästen ska känna igen er doft som en del av varumärket och känna sig hemma när de möts av doften. Det är ett väldigt effektfullt sätt att stärka relationen till era gäster. Därför är grundregeln att inte byta doft för ofta. Doftbyte mellan ett få återkommande dofter under året brukar dock bevara igenkänning.

På Uniscent har vi gedigen erfarenhet av doftdesign både vad gäller långvariga installationer och tillfälliga projekt. Vilken teknik som lämpar sig beror på ändamålet. Hör med oss!

Det är ScentAirs policy att inga andra oljor än ScentAirs egna får användas i våra maskiner. Detta på grund av att vi i ett sådant fall inte kan kontrollera

  • att oljan uppfyller de kvalitet- och säkerhetskrav vi har på alla våra oljor. Scentair är medlemmar i IFRA, en intresseorganisation som arbetar för att inga skadliga ämnen skall komma ut i luften vi alla andas in. Man kan inte bli medlem om man inte uppfyller deras krav.
  • att maskinen underhålls korrekt
  • att oljan är kompatibel med vår maskin

Eftersom vårt företagsnamn finns på maskinen framstår vi som avsändare till både olja och maskin. Vi är som princip avsändare endast om vi kan redogöra för och stå för alla ingredienser som används i vår maskin samt skicket på maskinen. Om vi inte kan kontrollera hur maskinen underhålls eller vilken olja som används går vi emot den principen.

Det är också av den anledningen vi endast hyr ut all vår utrustning. Det blir inte dyrare för dig i slutändan, men det säkerställer att era anställda och era gäster inte befinner sig i en miljö där luften är full av ämnen som är direkt skadliga men inte förbjudna.

PRIVAT

Kolla in våra mindre produkter så som pinnar, doftljus, kit och doftspray. Det är främst de produkterna vi säljer till privatpersoner. En del väljer även att köpa hem vårt system Scent Whisper.

Alla priser i webbshopen är inkl. moms!

Du kontaktar oss på support@uniscent.se, så tillgodoser vi dig med en fraktsedel. Du kan läsa mer om hur du gör en retur här.

ScentAir har 1600 kvalitetssäkrade dofter och är certifierade av IFRA (International Fragrance Association), REACH samt OSHA (Occupational Safety and Health Administration). Dessa instanser granskar och godkänner alla dofter innan de ges ut. Genom att noggrant följa de kriterier som de presenterar i sin uppförandekod vid tillverkning och hantering av doftmaterial visar vi vårt engagemang för att tillhandahålla produkter som är säkra för konsumenten och miljön.

De maskiner som vi säljer till både företag och privatpersoner har ingen olja alls. Istället köper man en patron som varar i ca 300 driftstimmar. Den är preparerad av Scentair med olja i ett fläktfilter och ansluts via kabel i maskinen.