The Vault Hotel

''Dofterna ger en extra dimension till känslan och upplevelsen.''

Room Republic bedriver 4 hotell i Sverige och Spanien med unika koncept och upplevelser. På deras senaste hotellprojekt The Vault Hotel i Helsingborg valde de att addera doft till helheten. Hotellet har 56 rum, två restauranger, cocktailbar/lobby och ligger centralt på Stortorget. Hotellet har en historia som bank och dess vackra bankvalv och väggar har bevarats och formats till en härlig mötesplats.

Rasmus Jakobsson är koncept- och kommunikationsansvarig vilket innebär att han ansvarar för hela upplevelsen från att resenären hittar och bokar hotellet samt under och efter sin vistelse. Helt enkelt att hitta den röda tråden i kommunikation, design, koncept och detaljer.

Han berättar att de har doftsatt lobbyn, trapphuset och korridorerna med doften Amore. 

-Det är nu väldigt spännande att få addera till doftupplevelsen till helheten, säger han. I vår italienska trattoria valde vi doften ”Basil”. Anledningen till att vi valde Amore var att hela hotellkonceptet är ganska romantiskt med mycket blommor i vårt grafiska material, tapeter på rummen och övrig design. Då tyckte vi att den doften förstärkte den känslan. Inte bara på namnet utan för den unika doft som Amore står för. I Trattoria Venti kändes det väldigt naturligt att få in fräschören från basilika då vi jobbar med ett öppet kök i restaurangen och på så sätt hjälper doften till att ta bort eventuell doftos m.m. 

Vidare beskriver Rasmus att de installerade sina dofter november 2018 och att dofterna ger en extra dimension till känslan och upplevelsen.

– Det är det första och sista man möts av och doften blir lite av en identitet för oss, säger han. Vi får övervägande mycket positiv feedback från våra gäster. Om det är något som förvånat oss så är det just den positiva feedbacken. Gästerna tycker det känns genomtänkt och gillar verkligen doften som vi valt. Endast ett fåtal klagomål har kommit in från gäster som är extra känsliga för doft/parfym. 

Till andra som funderar på att doftsätta sin lokal hälsar Rasmus att eftersom doftmaskinen låter lite när fläkten jobbar med att få ut doften så ska den inte placeras på ljudkänsliga ställen.